Warsco brengt hulpgoederen naar Polen

Algemeen

Oekraine_1
Oekraine_2
Oekraine_3
Oekraine_4

01.

Genks bedrijf Warsco rijdt elke week hulpgoederen naar Polen

Unitbouwer Warsco in Genk-Zuid zal de komende tijd personeel inschakelen om hulpgoederen naar Polen te brengen voor de noodopvang van vluchtelingen. De eerste vracht vertrekt binnenkort, de bedoeling is om wekelijks hulp te brengen.

“We hebben heel wat medewerkers uit Polen”, zegt Marc Warson, zaakvoerder van Wasco Units in Genk. “Het is dan ook logisch dat de oorlog ter sprake komt. Zo werd ons duidelijk dat heel wat vluchtelingen die de grens zijn over gevlucht vanuit Oekraïne naar Polen, nood hebben aan opvang. Zo zijn we op de idee gekomen om inzamelacties te organiseren. En dat loopt ontzettend goed. We krijgen goederen binnen van andere ondernemingen, winkels en verenigingen. We nemen alleen maar mee waar nood aan is. En dat weten de mensen die er wonen het beste. We hebben nu zo het systeem opgevat dat als onze Poolse werknemers naar hun thuisstreek in Ryglice rijden, ze dat met de vrachtwagen kunnen doen en het daar zelf afleveren aan de officiële instanties. Ze krijgen dan ook een bewijs mee dat het is afgeleverd. We proberen telkens andere Poolse werknemers te sturen, zodat er een routine ontstaat en we één keer per week met een volle vracht naar daar kunnen rijden.”

Woonunits voor vluchtelingen

Opmerkelijk is dat bij Warsco inmiddels ook verschillende steden en gemeenten aankloppen voor semi-permanente woonunits waarin oorlogsvluchtelingen opgevangen kunnen worden. “Mechelen heeft er al zo’n twintig besteld”, gaat Warson verder. “We hebben verschillende soorten, zowel voor grote als kleine gezinnen en voorzien van aparte sanitaire ruimte, keuken en toilet.” 

Bron HBvL - Donderdag 10 maart 2022

cn,klu

Deel dit artikel?