Mechelen start met eerste woonunits

dinsdag, maart 15, 2022

Bron VRT Nieuws - Dinsdag 15 maart 2022

Mechelen start met installatie van eerste woonunits voor Oekraïense vluchtelingen

In Mechelen worden alvast meer dan 800 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Zo'n 120 mensen worden ondergebracht op het hoteldomein Montréal. Het hotel ging vorige zomer failliet en staat leeg. Er zullen vluchtelingen in kamers verblijven maar ook in woonunits op het domein. In totaal komen er 20 units, de eerste vier zijn vanmorgen geleverd en gemonteerd.

"Het is een huzarenstukje om dat op zo'n korte termijn klaar te spelen. We willen alles zo snel mogelijk in orde hebben om de vluchtelingen hier op te vangen. Er zouden momenteel al zo'n 10 Oekraïense gezinnen in Mechelen verblijven. Ze worden opgevangen door particulieren die via familie of contacten vluchtelingen in huis hebben genomen." 

Voor Geert Hoste van Warsco Units zijn het dan ook drukke dagen. “We kunnen de vraag nog nauwelijks bijhouden”, zegt hij. “Overal in Vlaanderen worden we momenteel gevraagd, maar we zijn flexibel en zoeken zo veel mogelijk oplossingen. We bekijken nu bijvoorbeeld of we aan de hand van de units grotere slaapzalen kunnen creëren waarbij het sanitair gedeeld kan worden door meerdere mensen. Op die manier gaan we creatief aan de slag om de Oekraïners te helpen.”

Contacteer ons

Warsco Units nv
Slingerweg 20
Poort 5650
3600 Genk

Certificaten

WU Belgie WU Belgie WU Nederland
Duo